Újjászületett a River Estates irodaház

Sajtóközlemények

Külső-belső megújulás és közel teltház a 2015-ös „mérleg”

A 2015-ös év végére befejeződött a Váci úti River Estates irodaház műszaki és esztétikai felújítása. A fenntarthatóság szempontjából a legfontosabb beruházás az új gépészeti rendszer telepítése volt, amelynek révén jelentősen javultak a létesítmény energetikai jellemzői. Az irodaház kihasználtsága az év végén 96%-on állt, köszönhetően a mintegy 4500 négyzetméterre kötött bérleti megállapodásoknak.

Korszerű gépészet, hatékonyabb működés

A 2013-ban kezdődött folyamat során elsőként teljes gépészeti rekonstrukciót végeztek, mintegy 2 millió eurós beruházás keretében. Az új HVAC (hűtő–szellőző–légkondicionáló)-rendszernek modern, hőszivattyús berendezések is részét képezik, a megújuló energia hasznosítása révén számottevő mértékben javult az épület energiahatékonysága. A fenntarthatóság a kezdettől fogva kiemelt szempont az üzemeltető S IMMO Hungary számára, ennek objektív igazolására a BREEAM-minősítés megszerzését is célul tűzték

Esztétikai frissítés kívül-belül

A munkálatok 2015 második félévében fordultak látványosabb szakaszba. Ekkor kezdődött el a fogadóhelyiségek és a homlokzat felújítása, amelynek során a burkolatok cseréjén és a festésen túl a bérlők számára új megjelenési felületeket is kialakítottak. Az épületen belül elsősorban a közös területeket, a recepciót és a liftek előtereit érintették a beavatkozások. Az új recepciós pult kialakítása, a festés és a burkolatcsere mellett új látványelemekkel – dizájn fényforrás, impozáns Voronoj-installáció – is gazdagodtak a helyiségek. A bérlők nyugalma és a házban működő szolgáltatóegységek zavartalan működése érdekében a munkák jelentős részét munkaidőn kívül végezték, így nyerte el fokozatosan új arcát az épület. Az S IMMO Hungary nem csupán a projektmenedzsmentet, de a fogadótér áttervezését is magára vállalta. Az újragondolt stílus és az új dizájnelemek megalkotása a bérbeadásért felelős egyik munkatársuk nevéhez fűződ

Növekvő kihasználtság

Az S IMMO csapata 2015-ben csaknem 4500 négyzetméternyi területre szóló bérleti megállapodást kötött a River Estates-ben, ezzel 96% fölé emelkedett a 21 ezer négyzetméteres, 10 szintes épület bérbeadottsága. A bérlők megkérdőjelezhetetlen elégedettségét jelzi, hogy közülük többen 10 évnél régebb óta itt működtetik központjukat. Az irodaházban működő cégek visszajelzései alapján a műszaki-esztétikai megújulás elnyerte a tetszésüket, a River Estates pedig méltó versenytársa lett az újonnan épült fővárosi modern irodaházaknak. A mutatók tanúsága szerint a létesítmény újrapozícionálása egyértelmű siker, a ház szerepel Az Év Irodaháza Bérlői díj jelöltjei között is.

 

Az S IMMO Hungary bérbeadásért felelős részlegének tapasztalatai szerint a kiváló elhelyezkedés mellett a hatékony területkihasználás, a helyi üzemeltető csapat elkötelezettsége, valamint az épületen belül elérhető számos szolgáltatás (bankfiók és ATM, étterem, fitneszközpont, kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó, belső kert, panorámás tetőteraszok) azok a tényezők, amelyek leginkább befolyásolják a bérlők választását.