Sikeres évet tudhat maga mögött az S IMMO csoport Magyarországon

Sajtóközlemények

Az S IMMO csoport fennállásának legmagasabb EBIT eredményét produkálta.

  • Az S IMMO csoport fennállásának legmagasabb EBIT eredményét produkálta 2012-ben. A csoport konszolidált adózás utáni árbevétele 22,5%-os növekedést követően 26 millió euró lett.
  • Az S IMMO Hungary szállodaüzemeltetésből származó nyeresége magasabb, mint 2011-ben. A magyarországi leányvállalatok EBIT eredménye 38-szorosára nőtt.

 

Az évek óta stagnáló ingatlanpiaci helyzet ellenére az S IMMO AG (Bloomberg: SPI:AV, Reuters:SIAG. VI) és magyar leányvállalata pozitív eredményekkel és bizakodó kilátásokkal zárta a 2012-es pénzügyi évet. A kedvezőtlen piaci körülményekhez való alkalmazkodásnak, valamint a megfontolt stratégiai döntéshozatalnak köszönhetően az S IMMO, amely Magyarországon már több mint tíz éve van jelen, magabiztosan teljesítette üzleti célkitűzéseit 2012-ben is.

Az S IMMO csoport konszolidált adózás utáni eredménye jelentős, 22,5%-os növekedést ért el 2012-ben, így az év végén 26 millió eurón állt. 2012 során a vállalat fennállásának legmagasabb EBIT eredményét produkálta. Az eredmény 106,8 millió euró volt, 14,5 millió euróval több, mint 2011-ben. A pozitív eredmények kapcsán az S IMMO csoport menedzsmentje 2013 júniusában tartandó éves közgyűlésén részvényenként 0,15 eurós osztalék kifizetésre tesz javaslatot, mely 50% mértékű emelés az előző évhez képest.

„A 2012-es kiváló eredmények alátámasztják üzleti megközelítésünket: Megfontolt ingatlan beruházásainknak köszönhetően maximálisan ki tudjuk használni az ingatlanciklusok előnyeit, ami nem csupán nyereségessé tesz minket, hanem felkészültté is ”– mondta Ernst Vejdovszky, az S IMMO AG Igazgatóságának elnöke.

S IMMO Hungary – Újabb sikeres pénzügyi év a magyar piacon

A magyarországi leányvállalatok számára kifejezetten kedvezően alakult a tavalyi év. A kamatok, adózás és értékcsökkenés leírás előtti üzleti eredménye (EBITDA) 11,16 millió euróról, 11,79 millió euróra nőtt, míg az összesített árbevétel elérte a 27,92 millió eurót. A bérleti díjakból származó bevétel ugyan kismértékben - 8,1 millió euróról 7,9 millió euróra - csökkent, ennek ellenére az S IMMO meg tudta tartani kedvező bérbeadottsági szintjét. Számos bérlőjével állapodott meg szerződéskötésben és új partnerekkel is bővült ügyfeleik sora, amely a cég munkájának elismerését is jelenti egyben.

 

Az S IMMO magyarországi leányvállalatainak EBIT eredménye ugyancsak kiemelkedő, hiszen több mint 38-szoros erősödéssel, 6,08 millió euró növekedéssel büszkélkedhet. A kiélezett piaci környezet ellenére az S IMMO a szállodaiparban is szárnyalt: a budapesti Hotel Marriott üzemeltetéséből származó bevétele a 2011-es évinél 3%-kal magasabb, összesen 17,30 millió euró volt. Az előző évhez képest javulást jelent, hogy az ingatlanok átértékelési eredménye idén a tavalyi értékhez

képest javulást mutatott. A leányvállatok költségoldalon csökkenést értek el 2012-ben, aminek segítségével jelentős megtakarításhoz jutottak. A működési eredmény is erőre kapott, 7%-kal növekedett a tavalyi évhez képest. A nettó működési eredmény mind összegében, (11,58 millió euróról, 12,40 millió euróra) mind árbevétel arányosan emelkedett (42,36%-ról 44,41%-ra).

 

„Büszkék vagyunk 2012-es sikereinkre, ezek egyben kézzel fogható visszajelzést is adnak számunkra, hogy jó úton járunk. Nem kényelmesedünk el azonban a kiváló eredmények ellenére sem, 2013-ban is folytatjuk a kemény munkát és mindent megteszünk majd, hogy megfeleljünk bérlőink elvárásainak és továbbra is hozhassuk a tőlünk megszokott nemzetközi színvonalat” – mondta Sermer Katalin, az S IMMO Hungary ügyvezető igazgatója.

 

Az S IMMO hangsúlyt fektet a környezetvédelmi előírások betartására, így folyamatosak a portfoliójukat érintő korszerűsítések és energiatakarékossági átalakítások. A beruházások 2013-ban is folytatódnak, többek között kazáncserék és folyadékhűtők hatásjavítása, technikai berendezések finomszabályozása várható majd, amellyel tovább kívánják fokozni az ingatlanok korszerűségét.