S IMMO AG: 40%-kal nőtt a bérbeadásokból származó bevétel Budapesten

Sajtóközlemények

Kihívásokkal teli évek után, és azt követően, hogy 2014-ben az ingatlanok 44%-a üresen állt, az S IMMO AG 2017 végén igen örömteli eredményeket könyvelhet el a budapesti iroda-ingatlanpiacon. Az elmúlt három évben sikerült az üresen álló ingatlanok arányát 8%-ra csökkenteni, valamint a bérbeadásokból származó bevételt kerek 40%-kal növelni. A vállalat idén már több mint 14 000 m² ingatlan bérleti szerződését hosszabbította meg, és ezzel egyidejűleg több mint 8 000 m²-re tudott új bérlőt szerezni – köztük a nemzetközi tevékenységet végző Facility Management P. Dussmann Kft.-t, valamint a gyógyszerészeti szoftverek fejlesztésével foglalkozó céget, a Novodatát.

A budapesti Marriott Hotellel kapcsolatban nagyon kedvező fejleményt tapasztalhatott az S IMMO AG. A budapesti piac pozitív konjunktúrája és a növekvő kereslet hozzájárult az erősebb kihasználtsághoz és a szobaárak emelkedéséhez. Így a hotelüzemeltetésből származó bevételt több mint 25%-kal tudta növelni a vállalat 2014 óta.

Friedrich Wachernig, az S IMMO AG elnökségi tagja örömének adott hangot, és bizakodással tekint a jövő évre: „A piac és ingatlanaink pozitív fejlődése nagy örömmel tölt el. Intenzíven kihasználtuk az elmúlt éveket, és jó időben beruháztunk ahhoz, hogy izgalmas koncepciókkal megőrizhessük objektumaink versenyképességét. Most leszüretelhetjük ennek a munkának a gyümölcsét. A helyszín fellendülőben van, ezért optimista vagyok azt illetően, hogy 2018 is sikeres esztendő lesz a budapesti piacon.“