Gyermeknapra megújult az esztergomi „A Mi Házunk” Marista Közösségi Ház játszótere

A teljes körű felújítást az S IMMO Hungary közel fél év alatt végezte el

Az esztergomi „Mi Házunk” játszótere és udvara teljesen megújulva várja a közösségi ház öt korcsoportjának fiataljait gyermeknap alkalmából. A Határtalan Szív Alapítványhoz tartozó közösségi ház kis lakói korosztályuknak és igényeiknek megfelelően különféle játékokat kaptak, valamint a nagyobbak számára a sportpályát is felújították a munkálatok során.

Az S IMMO Hungary anyavállalata több éve támogatja a Katolikus Karitászon keresztül az Esztergomban üzemeltetett közösségi házat, a Mi Házunkat, amelynek célja a roma gyerekek életkörülményeinek és jövőbeni kilátásainak javítása. A magyar vállalat egy éve döntött úgy, hogy bekapcsolódik ebbe a kezdeményezésbe, és saját eszközeivel is hozzájárul a központ fejlesztéséhez.

A munkálatoknak köszönhetően a gyermekek egy nagy csúszdát, ötféle hintát, két mászókát és egy ugróiskolát vehettek birtokba. A játékok mellett a sportpálya, a kerékpártároló és a mosdó épülete, valamint a hulladékgyűjtők is megújultak. A zöldebb környezet érdekében a gyepesítésen túl négy új fát és 120 tő cserjét ültettek el a szakemberek.

„Anyavállalatunk törekvéseivel összhangban az S IMMO Hungary 2013 végén kezdte meg a közösségi ház rossz állapotú játszóterének és udvarának felújítását, hogy biztonságos és élhető teret, megfelelő körülményeket biztosíthasson a gyermekek számára az önfeledt pihenéshez. Nagyon örülök, hogy ennek a szép és megújult környezetnek a kialakításában segítséget nyújthattunk” - mondta Sermer Katalin az S IMMO Hungary kft. ügyvezető igazgatója.

„Játszóterünk szerves részét képzi Közösségi Házunkban zajló foglalkozásoknak. Gyakori színtere játékos vetélkedőknek, sporteseményeknek, családi napoknak, ünnepségeknek. Rendkívül hálásak vagyunk az S IMMO Hungary kft. által nyújtott támogatásért, mellyel nagymértékben hozzájárultak a mélyszegénységben élő gyermekek életminőségének javításához. Köszönetet mondunk a „Mi Házunk” Marista Közösségi Ház minden dolgozója, valamint a gyermekek és családjaik nevében a nagylelkű felajánlásért, játszóterünk teljes megújulásáért.” - mondta el Márton Gábor a Mi Házunk közösségi ház igazgatóhelyettese.